Νοέμβριος ενα βήμα πριν τον χειμώνα ,
την εποχή αυτή στην περιοχή μας γίνετε ένα μικρό πανηγυράκι , είναι το πανηγυράκι της απόσταξης τσίπουρου .
Μετά τον τρύγο βάζουμε τα σταφύλια αφού περάσουν την διαδικασία πατήματος σε βαρέλια ,
μετά απο σαράντα μέρες περίπου ανοίγουν τα βαρέλια διαχωρίζουν το κρασί από τα τσίπουρα .
Τα τσίπουρα αμέσως μετα τα βάζουν μεσα σε καζάνια και με την διαδικασία της απόσταξης βγάζουν το περίφημο τσιπουράκι .
ακολουθεί videaki
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του χωριού κυρία Όλγα Παπαχαρίση για την φιλοξενία της και για το οπτικό ακουστικό υλικό που μας πρόσφερε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου